JANKIV SIBLINGS pre OZETA - 1. časť

Máme veľkú radosť, že vám môžeme predstaviť a priblížiť proces vzniku a realizácie jedinečnej slovenskej spolupráce. Spojili sme sa so značkou OZETA, aby sme vám priniesli exkluzívny model plisovaných šiat.

2-_32A5562

 

Všetko to začalo takto pred rokom emailom – „Dobrý deň, dovoľte mi osloviť Vás v mene spoločnosti OZETA“. Boli sme veľmi milo prekvapení, že oslovili práve nás. Spoločnosť OZETA dlhodobo vnímame ako silnú, stabilnú, domácu značku, u ktorej aj nakupujeme. No pre tých, ktorí značku OZETA nepoznáte, dovoľte, aby som vám na začiatok priblížila trošku z jej histórie.

Značka OZETA vznikla v roku 1939 na odkaze legendy módneho priemyslu Jána Neheru. Ten spojil svoj talent a šikovné slovenské ruky a založil Odevné závody v Trenčíne. Počas svojho fungovania firma čelila mnohým neľahkým prekážkam vyplývajúcim z vtedajších dôb.
V roku 1945 ustupujúce fašistické vojská zapálili továreň, čo spôsobilo veľké škody. O pár týždňov na to nastúpilo znárodnenie podniku. Napriek železnej opone šila OZETA aj v tej dobe pre 24 krajín na 3. kontinentoch. Po roku 1990 doba revolúcie priniesla kupónovú privatizáciu. Nasledoval masívny nárast importu oblečenia z Ázie, kedy značka musela intenzívne bojovať o prežitie. V marci 2020 zmenila svoj výrobný program a pustila sa do výroby ochranných rúšok v boji proti pandémii a pohotovo tak zareagovala na ich kritický nedostatok na slovenskom trhu.
Pri každej prekážke by bolo najjednoduchšie zavrieť všetky ich fabriky a vziať prácu stovkám šikovných párov rúk. OZETA však v každej dobe verila svojej vízii a pokračovala vo výrobe aj naďalej. Je unikátom dnešnej doby, že OZETA trvá na kvalitnej lokálnej výrobe a svoje kolekcie stále vyrába vo vlastnej fabrike v Topoľčanoch. OZETA je jedným z najväčších odevných výrobcov v strednej Európe, ktorý už 80 rokov udržiava na Slovensku prácu a kvalitný odevný priemysel.

Filozofia a hodnota značky OZETA sa v mnohých ohľadoch prelína s tou našou. Tak ako my, rovnako aj OZETA, prináša nadčasové výrobky v kvalitnom spracovaní. Máme spoločnú víziu zachovania a rozvíjania tradície kvalitného krajčírskeho remesla na Slovensku, ktoré chceme ponúknuť dnešnému náročnému zákazníkovi.

Po priblížení histórie, sa ale vráťme k našej spolupráci. Potom, ako sme si spoločne vymenili niekoľko e-mailov, nasledovalo osobné stretnutie v Košiciach. Tam sme sa prešli moderne zariadenou predajňou OZETA, kde vznikla časť venovaná dámskej konfekcii. Následne sme odkonzultovali, akú máme spoločnú víziu a nastavili plán spolupráce. Už e-mailová komunikácia pôsobila dobrým dojmom a osobné stretnutie tento dojem iba podčiarklo. Bolo zrejmé, že jednáme s ľuďmi, ktorí sú znalí vo svojom odbore a môžem povedať, že aj osobnostne sme si sadli. Po odkonzultovaní očakávaní a možností sme dospeli k predstave, čo a ako budeme pre OZETU tvoriť.

Ako samotná spolupráca prebiehala a ako sme model šiat navrhovali a vytvorili, vám priblížime v ďalšom blogu.

 

1-_32A5485             3-_32A5590


 

Späť do obchodu