JANKIV SIBLINGS pre OZETA - 2.časť

Históriu aj prepojenie značiek sme si priblížili v minulom blogu. Dnes vám predstavíme samotnú realizáciu spolupráce a inšpiráciu tvorby exkluzívnych šiat v spojení so značkou OZETA.

Prvý krok, ktorý je potrebný urobiť pred zahájením každej odevnej výroby je vytvorenie prototypu, alebo tzv. vzorkového kusu, na ktorom sa overí padnutie strihu, detaily spracovania a posúdi sa jeho celkový vzhľad. Vychádzali sme z novátorskeho a čistého strihu, ktorý sme vyvinuli v ateliéri JANKIV SIBLINGS. Exkluzivitu šiat sme vyzdvihli použitým materiálom a celkovým spracovaním. Celé si to však vyžadovalo určitý vývoj. Ten pozostával z výberu vhodnej látky na plisovanie, testami stálosti a ostrosti plissé, procesom prania a sedenia, odolnosti na krčivosť a oder, vytvorenie technológie šitia a dolaďovanie rôznych ďalších detailov. Všetko sme spoločne konzultovali a po obojstrannom schválení nasledovala výroba modelov určená na priamy predaj v kamenných predajniach.

           01-1      04-2

Pri celkovej tvorbe šiat sme prihliadali na hodnoty značky OZETA a na ich koncept. Zamerali sme sa nato, aby jednotlivé kúsky z ich doterajších dámskych kolekcii, bolo možné skombinovať s týmito šatami tak, aby spoločné vytvorili nadčasové stylingy vhodné pre elegantnú ženu. Snažili sme sa vytvoriť kúsok do tzv. “capsule wardrobe”, čo je desaťročia spopularizovaný pojem pre šatník, ktorý obsahuje len niekoľko prvkov, ktoré sa však veľmi ľahko kombinujú, nepodliehajú trendom a zvládnu väčšinu spoločenských akcii. Preto sme sa zamerali na nadčasovosť a univerzálnosť využiteľnú pre formálne i menej formálne dni.

           03-4     05-3 

           13-4a     06-5    

Hlavným čarom celých šiat a ich základným pilierom, na ktorom staviame celú tvorbu značky JANKIV SIBLINGS je naše ikonické ručné plissé. S tým úzko súvisí odborné spracovanie plisovaného materiálu, naväzovanie vzoru plissé a precíznosť, na čom si taktiež zakladáme. Šaty sú navrhnuté tak, aby zvýraznili partiu pásu do všeobecného ideálu ženskej postavy - presýpacích hodín. Ich cieľom je zvýrazniť pás, predĺžiť nohy, urobiť postavu vizuálne súmernou a zharmonizovať celý výzor. Šaty sú vyrobené v nadčasovej čiernej farbe s jemným leskom, preto sú vhodné na akúkoľvek udalosť a právom sa môžu stať nosným kúskom ženského šatníka.

       07-7  14-7b

Jednou zo základných predností značky OZETA je šírka veľkostného sortimentu, k čomu aj my inklinujeme. Preto je dôležitým benefitom týchto šiat, ich univerzálna veľkosť.  V páse sa viažu na opasok, ktorým si ich dáma prispôsobuje na svoj obvod pásu. Šaty preto sadnú na veľkosť 36, no taktiež na veľkosť 42. Taktiež padnutie na ramene si môže žena zvoliť podľa toho, či jej vyhovuje odhalené pravé alebo ľavé rameno. Sú vynikajúce v tom, že krásne skryjú kritické partie na ženskom tele ako väčšie boky, zadoček alebo bruško. Vďaka tomu ich dáma môže nosiť dlhé roky, aj po prípadnej zmene konfekčnej veľkosti.  Je možné ich chemicky čistiť bez straty ostrosti plisovania. Šaty sa však nesmú žehliť, čo je zároveň aj ich výhoda. Ide preto o výhodnú investíciu do nadčasového kúsku, ktorý nepodlieha trendom, je nositeľný na veľa príležitosti a bude dáme slúžiť mnoho rokov.

         08-8     09-8a

                                10-9     11-10 

Ako materiál sme použili veľmi prijemnú zmesovku pozostávajúcu z viskózy a polyesteru.  Viskóza je zástupca prírodného materiálu, ktorý sa vyrába na báze regenerovanej celulózy chemickým procesom. Základnou surovinou pre výrobu býva najčastejšie drevo alebo bavlna. Prináša to mnoho pozitívnych vlastností, akými sú napríklad dobré absorpčné schopnosti, príjemný pocit na pokožke, mierne chladivý efekt, splývavosť a nežmolkavosť. Polyester je v zložení látky, na ktorú aplikujeme plissé, nesmierne dôležitý k tomu, aby plissé udržal po hromade aj napr. po chemickom čistení, aby zabezpečil plisovaniu stálosť a potrebnú ostrosť aj po niekoľkonásobnom sedení a nosení. 

                              16-12     17-13

Pri tvorbe šiat sme sa sústredili na eleganciu s dôrazom na vysokú kvalitu. Ich pridaná hodnota je v univerzálnosti strihu, v použitom príjemnom materiáli a v odbornom spracovaní vo férových podmienkach na Slovensku. Každé šaty sú označené odznakom limitovanej edície a svojim unikátnym číslom. Počet týchto modelov je limitovaný, aby sa zachovala ich jedinečnosť a individualita. Veríme, že v nich majiteľky objavia svoju ženskosť a krásu, ktorú možno doteraz ani nepoznali.

   20-18    47-22a

  51-24    46-23b

Celá naša spolupráca so značkou OZETA sa nesie v zmysle vzájomnej otvorenosti, dôvery a hodnotíme ju mimoriadne pozitívne. Z firmy OZETA vyžaruje prijemná rodinná atmosféra, ktorá je nám súrodencom obzvlášť blízka. Sme poctení, že práve značka JANKIV SIBLINGS mala možnosť vytvoriť limitovaný a unikátny model šiat pri príležitosti znovuzrodenia dámskej konfekcie OZETA.

  32-30    30-35

  25-37

Šaty nájdete exkluzívne len v kamenných predajniach OZETA v Aupark Košice a Aupark Bratislava alebo na www.ozeta.sk

 27-39

 

Späť do obchodu